Sony Xperia Z1

Primul capitol la care se poate observa faptul că Xperia Z1 este un Xperia Z mai rafinat este constructia.. Sony a ţinut să sublinieze că noul cadru exterior al terminalului nu mai este din plastic, ci metalic, fiind şlefuit dintr-o singură bucată de aluminiu. Asta înseamnă că întreaga carcasă este mai rigidă şi rezistentă. Cele două feţe sunt acoperite tot cu sticlă, însă în jurul lor se află bandă de plastic negru, uşor înălţată. Atunci când telefonul este amplasat pe o suprafaţă perfect plană, sticla nu o atinge.

Mai mult, ca şi în trecut, Sony Xperia Z1 vine cu folii de plastic preaplicate pe ambele feţe.

Smartphone-ul de faţă are certificare IP58 de rezistenţă la apă şi la praf. Asta înseamnă că va putea fi scufundat până la o adâncime de 1 m în apă şi va supravieţui acolo un timp îndelungat. Pentru unii, acesta este un avantaj foarte important. El vine însă cu o mică problemă: conectorii trebuie să fie protejaţi de capace cu garnitură de cauciuc. Faţă de Xperia Z, noul model aduce o schimbare. Mufa audio nu mai are nevoie de capac. Ea este rezistentă la apă, însă producătorul recomandă ca ea să nu fie folosită timp de 30 minute după ce telefonul a fost scos din apă.

Butonul de pornire al lui Sony Xperia Z1 este acum puţin mai mic, iar cel pe pentru volum a fost scurtat. Ele şi-au păstrat poziţia foarte ergonomică pe latura din dreapta a dispozitivului. În locul deschiderii pentru difuzor a apărut acum un buton dedicat pentru camera foto, un lucru pe care ni l-am dorit la Xperia Z. De asemenea, producătorul a ascultat criticile legate de volumul şi amplasarea difuzorului. Soluţia aleasă a fost poziţionarea a două difuzoare pe latura inferioară, în spatele unei grile metalice. Între ele se află microfonul pentru convorbiri. Vom discuta mai târziu despre volumul şi calitatea noilor difuzoare.

Dacă le ţii în mână, vei observa uşor că Xperia Z1 este puţin mai mare decât Xperia Z. Acest fapt este confirmat de lista de specificaţii. Noul model este cu 5 mm mai lung, 3 mm mai lat şi 1,6 mm mai gros. Şi la capitolul greutate avem o diferenţă ce este uşor de observat. Xperia Z1 cântăreşte 170 g, faţă de 144 g, cât cântărea modelul anterior. Diferenţa în lungime ar putea fi justificată de baterie şi camera foto principală. Noul modul foto are un senzor mare pentru un smartphone şi necesită un obiectiv mai generos. El este încadrat perfect de ecran şi rama metalică a telefonului. Dacă Xperia Z venea cu o baterie de 2.300 mAh, noul top de gamă se laudă cu o capacitate de 3.000 mAh.

LED-ul de stare al smartphone-ului iluminează decupajul de deasupra ecranului unde se află casca. Toate notificările sunt uşor vizibile, LED-ul fiind multicolor. Un decupaj similar se află pe spatele carcasei lui Xperia Z1, în aceeaşi zonă. El ascunde cel mai probabil unul din microfoanele pentru camera video. Pentru înregistrare stereo este folosit şi microfonul principal, de pe latura inferioară.

xx

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply