Sony Xperia Z5 ˝Premium„ este primul smartphone cu ecran 4K

Potrivit dezvăluirilor făcute chiar de un purtător de cuvânt al companiei, Sony Xperia Z5 ˝Premium„ va fi primul smartphone cu ecran 4K. Astfel, Sony va lansa două modele Xperia Z5, unul cu ecran Full HD de 5.2˝ şi o variantă Xperia Z5 Premium cu ecran 4K de 5.5˝.

Subiectul unui filmuleţ de prezentare publicat înaintea lansării oficiale, Xperia Z5 Premium se prezintă într-o carcasă metalică acoperită cu finisaje din sticlă, disponibilă în versiune de culoare auriu şi negru. Principalul element de atracţie, ecranul de 5.5˝ cu densitate de afişare impresionantă, de peste 800 PPI, poate reda conţinut video 4K la claritate nativă. Desigur, de pe lista dotărilor nu putea lipsi tocmai camera foto cu funcţie de filmare 4K, oferind în cazul de faţă şipoze la rezoluţie 23MP. Cât despre varianta Xperia Z5 non-Premium, aceasta diferă în principal prin rezoluţia ecranului (1080p), instalat într-un corp mai compact.

La fel ca modelul Xperia Z3+, noul Z5 va fi rezistent la apă şi praf, protecţia vizând inclusiv zona conectorului micro-USB, care acum nu mai necesită acoperirea cu un capac etanş.

Cu logo-ul Xperia gravat pe rama laterală pentru un plus de efect vizual, Z5 va fi primul smartphone Sony prevăzut cu senzor de amprente, montat însă într-o locaţie neobişnuită, pe muchia îngustă a butonului Power.

xperia-z5

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply