Sony Xperia Z5 ˝Premium„ este primul smartphone cu ecran 4K

Potrivit dezvăluirilor făcute chiar de un purtător de cuvânt al companiei, Sony Xperia Z5 ˝Premium„ va fi primul smartphone cu ecran 4K. Astfel, Sony va lansa două modele Xperia Z5, unul cu ecran Full HD de 5.2˝ şi o variantă Xperia Z5 Premium cu ecran 4K de 5.5˝.

Subiectul unui filmuleţ de prezentare publicat înaintea lansării oficiale, Xperia Z5 Premium se prezintă într-o carcasă metalică acoperită cu finisaje din sticlă, disponibilă în versiune de culoare auriu şi negru. Principalul element de atracţie, ecranul de 5.5˝ cu densitate de afişare impresionantă, de peste 800 PPI, poate reda conţinut video 4K la claritate nativă. Desigur, de pe lista dotărilor nu putea lipsi tocmai camera foto cu funcţie de filmare 4K, oferind în cazul de faţă şipoze la rezoluţie 23MP. Cât despre varianta Xperia Z5 non-Premium, aceasta diferă în principal prin rezoluţia ecranului (1080p), instalat într-un corp mai compact.

La fel ca modelul Xperia Z3+, noul Z5 va fi rezistent la apă şi praf, protecţia vizând inclusiv zona conectorului micro-USB, care acum nu mai necesită acoperirea cu un capac etanş.

Cu logo-ul Xperia gravat pe rama laterală pentru un plus de efect vizual, Z5 va fi primul smartphone Sony prevăzut cu senzor de amprente, montat însă într-o locaţie neobişnuită, pe muchia îngustă a butonului Power.

xperia-z5

Samsung Galaxy Note 5: sticlă curbată şi stylus mai inteligent

Samsung lansează alături de Galaxy S6 edge+ şi noul Galaxy Note 5. Anunţul a confirmat afirmaţiile zvonurilor de dinainte de lansare, acesta oferind exact acelaşi hardware şi acelaşi design confirmat de imaginile şi informaţiile disponibile deja din surse neoficiale. Desigur, accentul prezentării a fost pus pe funcţiile software pe care telefonul le include, graţie stylus-ului S-Pen.

Galaxy Note 5 abordează acelaşi design pe care l-am întâlnit în trecut pe seria Galaxy S6. Cu toate acestea, Note 5 seamănă mai mult cu S6 edge, decât cu cel normal, întrucât include sticlă curbată. Pentru a păstra ecranul drept, Samsung a aplicat sticla curbată pe partea din spate a dispozitivului, marginile rotunjite oferind o experienţă de utilizare mai confortabilă cu o singură mână.

Acesta integrează un display Super AMOLED de 5,7” cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli), acelaşi procesor Exynos 7420 regăsit şi în Galaxy S6, 4 GB memorie RAM şi va veni în variante cu 32 sau 64 GB spaţiu de stocare. Camera cu senzor de 16 megapixeli ar trebui să ofere rezultate comparabile cu cele de pe Galaxy S6, însă Samsung a integrat o nouă metodă de stabilizare software, Steady Video, care ar trebui să ajute la imagini mai clare şi filmări mai puţin „tremurate”.

note-5-640

Stylus-ul S-Pen se ascunde în partea de jos a dispozitivului şi este fixat prin intermediul unui mecanism. Pentru a-l scoate din locaşul său, acesta trebuie apăsat, asemeni unui buton. Cea mai interesantă funcţie S-Pen este utilizarea sa chiar şi atunci când display-ul este oprit pentru a lua notiţe. Stylus-ul este acum puţin mai lung şi poate detecta presiunea aplicată pe suprafaţa ecranului.

 

Galaxy Note 5 va fi disponibil începând cu 21 august în Statele Unite ale Americii şi Canada, însă lansarea sa în Europa nu a fost confirmată încă. Samsung nu a confirmat încă motivul pentru care nu livrează de la început şi în această regiune, însă ar putea fi vorba de lipsa stocurilor.

Samsung Galaxy S6 edge+

Samsung Galaxy S6 edge+, cel mai nou smartphone cu ecran curbat din seria Galaxy, vine echipat cu un ecran de 5,7˝ curbat pe ambele laturi. Creat din sticlă şi metal, Galaxy S6 edge+ păstrează designul introdus de seria Galaxy S6 edge, adaptat însă la formatul unui smartphone cu ecran de dimensiuni mari.

„Samsung consideră că smartphone-urile cu ecrane mari pot soluţiona unele dintre cele mai importante probleme ale utilizatorilor, oferindu-le o experienţă multimedia captivantă oriunde, oricând. Lansarea Galaxy S6 edge+ este dovada angajamentului nostru de a le oferi utilizatorilor, cu ajutorul dispozitivelor noastre, inovaţie care să răspundă nevoilor acestora,” a declarat JK Shin, CEO şi Preşedinte IT & Mobile Division, Samsung Electronics.

„Noul smartphone Samsung Galaxy S6 edge+, cel mai nou membru al familiei Galaxy, este un dispozitiv cu un design elegant, dual edge, care le aduce utilizatorilor un plus de performanţă pentru a îi inspira în stilul lor de viaţă, aflat în continuă transformare”, a declarat Cristian Cojocaru, Head of IM Division Samsung Electronics România.

Galaxy S6 edge+ oferă funcţie de încărcare rapidă a bateriei, atât wireless, cât şi prin cablu. Interiorul carcasei prevăzută cu acumulator de 3000mAh ascunde o configuraţie cu 4GB memorie RAM, motorizată de un chipset Exynos 7420 pe 14nm, compus dintr-un procesor octa core pe 64 biţi (2.1GHz) şi GPU Mali-T760MP8.

Pasionaţii de fotografie sunt răsfăţaţi cu o cameră foto de 16MP, dispunând de obiectiv cu deschidere f/1.9 şi stabilizare optică. Telefonul include şi o cameră frontală cu rezoluţie 5MP, respectiv senzor de amprente. Opţiunile pentru conectivitate includ suport LTE Cat.6, WiFi N/AC dual-band (2.4/5GHz), Bluetooth 4.2 şi NFC/MST pentru plăţi electronice.

Samsung livrează modelul împreună cu sistemul Android 5.1.1, personalizat cu interfaţa TouchWiz UX.

Protejat sub un scut Corning Gorilla Glass 4, ecranul Super AMOLED de 5.7˝ oferă densitate 518ppi, corespunzătoare rezoluţiei 2560 x 1440 pixeli.

Samsung Galaxy S6+ continuă linia de design inaugurată de Galaxy S6 edge. Acesta are integrat noul Apps edge care le oferă utilizatorilor acces rapid la aplicaţiile lor preferate printr-o simplă atingere a ecranului de pe margine. În acelaşi timp, People edge oferă acces la contactele favorite prin opţiunile rapide de apel sau trimitere mesaj, ajutându-i pe utilizatori să rămână mai uşor conectaţi cu cei dragi.

Galaxy S6+ introduce şi noi opţiuni pentru prelucrarea înregistrărilor video. Printre acestea se numără funcţia Steady Video, ce oferă stabilizare video digitală integrată pe ambele camere foto, şi modul Video Collage, care le permite utilizatorilor să înregistreze şi să editeze videoclipuri scurte cu uşurinţă, adăugându-le numeroase rame şi efecte. Galaxy S6 edge+ oferă funcţie Live Broadcast, prin care utilizatorii pot trimite conţinut video Full HD în timp real, de pe telefon, către orice contact sau grup de contacte din agendă, sau chiar către publicul larg, prin YouTube Live. Orice utilizator care primeşte link-ul YouTube de la un utilizator Galaxy S6 edge+ se poate bucura de conţinut video în timp real pe propriul smartphone, tabletă, PC sau Smart TV prin conexiune YouTube.

Tehnologia integrată de încărcare wireless este compatibilă cu orice dispozitiv de încărcare wireless disponibil în momentul actual pe piaţă. Smartphone-ul se încarcă în totalitate în aproximativ 90 de minute prin cablu şi în aproximativ 120 de minute cu cel mai nou dispozitiv de încărcare wireless Samsung. De asemenea, Galaxy S6 edge+ suportă funcţia SideSync, care conectează smartphone-ul la PC atât prin cablu, cât şi wireless. Datorită funcţiei de autorecunoaştere şi setării rapide, utilizatorii îşi pot conecta dispozitivul Samsung la un computer sau o tabletă, pentru acces uşor la fişiere şi date de pe toate platformele şi sistemele de operare.

Galaxy S6 edge+ va fi disponibil în România începând cu 4 septembrie în reţeaua partenerilor oficiali Samsung. Dispozitivul va fi disponibil în versiunile de 32 GB sau 64 GB capacitate de stocare.

s6-4s6-3s6

Samsung Galaxy S6

S6 si varianta curbata Edge au fost prezentate la MWC Barcelona. In Romania vor fi disponibile la mijlocul lunii aprilie.

Samsung a lansat astazi, 1 martie 2015, la Mobile World Congress Barcelona smartphone-ul de top Galaxy S6 si versiunea S6 Edge, cu ecranul curbat pe ambele parti. Dupa vanzari exceptionale la S4 si S5, Samsung s-a impus ca lider si spera ca S6 va ii stabiliza pozitia pe piata. Noile Galaxy au carcasa din metal si sticla, se pot incarca wireless, iar Samsung a lansat si un serviciu de plati mobile numit Pay. Galaxy S6 si S6 edge vor fi disponibile la nivel global incepand cu mijlocul lunii aprilie 2015, in versiuni de 32, 64 si 128 GB
Citește mai mult

Sony Xperia Z1

Primul capitol la care se poate observa faptul că Xperia Z1 este un Xperia Z mai rafinat este constructia.. Sony a ţinut să sublinieze că noul cadru exterior al terminalului nu mai este din plastic, ci metalic, fiind şlefuit dintr-o singură bucată de aluminiu. Asta înseamnă că întreaga carcasă este mai rigidă şi rezistentă. Cele două feţe sunt acoperite tot cu sticlă, însă în jurul lor se află bandă de plastic negru, uşor înălţată. Atunci când telefonul este amplasat pe o suprafaţă perfect plană, sticla nu o atinge.

Mai mult, ca şi în trecut, Sony Xperia Z1 vine cu folii de plastic preaplicate pe ambele feţe.

Smartphone-ul de faţă are certificare IP58 de rezistenţă la apă şi la praf. Asta înseamnă că va putea fi scufundat până la o adâncime de 1 m în apă şi va supravieţui acolo un timp îndelungat. Pentru unii, acesta este un avantaj foarte important. El vine însă cu o mică problemă: conectorii trebuie să fie protejaţi de capace cu garnitură de cauciuc. Faţă de Xperia Z, noul model aduce o schimbare. Mufa audio nu mai are nevoie de capac. Ea este rezistentă la apă, însă producătorul recomandă ca ea să nu fie folosită timp de 30 minute după ce telefonul a fost scos din apă.

Butonul de pornire al lui Sony Xperia Z1 este acum puţin mai mic, iar cel pe pentru volum a fost scurtat. Ele şi-au păstrat poziţia foarte ergonomică pe latura din dreapta a dispozitivului. În locul deschiderii pentru difuzor a apărut acum un buton dedicat pentru camera foto, un lucru pe care ni l-am dorit la Xperia Z. De asemenea, producătorul a ascultat criticile legate de volumul şi amplasarea difuzorului. Soluţia aleasă a fost poziţionarea a două difuzoare pe latura inferioară, în spatele unei grile metalice. Între ele se află microfonul pentru convorbiri. Vom discuta mai târziu despre volumul şi calitatea noilor difuzoare.

Dacă le ţii în mână, vei observa uşor că Xperia Z1 este puţin mai mare decât Xperia Z. Acest fapt este confirmat de lista de specificaţii. Noul model este cu 5 mm mai lung, 3 mm mai lat şi 1,6 mm mai gros. Şi la capitolul greutate avem o diferenţă ce este uşor de observat. Xperia Z1 cântăreşte 170 g, faţă de 144 g, cât cântărea modelul anterior. Diferenţa în lungime ar putea fi justificată de baterie şi camera foto principală. Noul modul foto are un senzor mare pentru un smartphone şi necesită un obiectiv mai generos. El este încadrat perfect de ecran şi rama metalică a telefonului. Dacă Xperia Z venea cu o baterie de 2.300 mAh, noul top de gamă se laudă cu o capacitate de 3.000 mAh.

LED-ul de stare al smartphone-ului iluminează decupajul de deasupra ecranului unde se află casca. Toate notificările sunt uşor vizibile, LED-ul fiind multicolor. Un decupaj similar se află pe spatele carcasei lui Xperia Z1, în aceeaşi zonă. El ascunde cel mai probabil unul din microfoanele pentru camera video. Pentru înregistrare stereo este folosit şi microfonul principal, de pe latura inferioară.

xx

Samsung Galaxy Note 3

Noul Samsung GALAXY Note III impresionează prin specificaţiile tehnice excepţionale, dar şi prin designul premium şi fluid.
Carcasa din spate a telefonului este construită dintr-un material ce imită textura pielii şi te face să uiţi de zgârieturi sau crăpături, iar ecranul Full HD de 5,7 inchi permite multitasking eficient cu o experienţă maximă de vizualizare.

Poţi scrie rapid note pe suporturi extinse, navighezi cu uşurinţă printre acestea şi le editezi fără a fi nevoie să rescrii sau să redesenezi.în plus, Noul S Note poate fi sincronizat cu Evernote sau cu un cont Samsung pentru activarea vizualizării de pe PC sau tablete, în timp ce funcţia Diagramă rapidă transformă instantaneu diagramele notate în grafice cu aspect profesional.

563557_666800360019402_1609788774_n

Nokia a cumpărat Alcatel-Lucent pentru 15,6 miliarde euro

Nokia a ajuns la un acord pentru preluarea Alcatel-Lucent, companie evaluată la 15,6 miliarde de euro, în cea mai mare tranzacţie din industria echipamentelor de telecomunicaţii din 1999 până în prezent, noua entitate urmând să concureze cu Ericsson şi Huawei pentru poziţia de lider al pieţei.

Investitorii Alcatel vor primi 0,55 acţiuni Nokia pentru fiecare unitate deţinută, astfel că producătorul francez va deţine o participaţie de 33,5% din noua companie, se arată într-un comunicat comun publicat miercuri de Nokia şi Alcatel.

Nokia şi Alcatel estimează că tranzacţia va fi încheiată în prima jumătate a anului viitor, compania finlandeză urmând să deţină o participaţie de 66,5% la noua entitate rezultată prim combinarea acţiunilor celor doi producători de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii.

Noua companie se va numi Nokia şi îl va avea ca director general pe actualul CEO al Nokia, Rajeev Suri, în timp ce preşedintele Nokia, Risto Siilasmaa, va prelua aceeaşi poziţie şi în cadrul noii firme.

Cele două companii estimează că vor reduce costurile operaţionale cu până la 900 de milioane de euro până la sfârşitul anului 2019.

Preluarea Alcatel de către Nokia este cea mai mare tranzacţie din industria echipamentelor de telecomunicaţii din 1999, atunci când Alcatel a cumpărat Ascend Communications pentru 21 de milioane de dolari, relatează Bloomberg.

Prin cumpărarea Alcatel, Nokia va depăşi competitorii Ericsson şi Huawei pe piaţa furnizorilor de echipamente pentru reţelele wireless, potrivit firmei de cercetare IDC.

Nokia avea o cotă de 15,8% pe piaţa reţelelor wireless la nivel global la finalul anului 2014, în spatele liderului Ericsson, cu o cotă de 25,7%, şi Huawei, cu o cotă de 23,2%, potrivit IDC. Cota de piaţă a Alcatel se situa la 11,4% la sfârşitul anului trecut.

Încheierea tranzacţiei va asigura companiei finlandeze extinderea în China, pe o piaţă cu 1,3 miliarde de abonaţi la servicii wireless, precum şi preluarea unor contracte cu doi dintre cei mai mari operatori de telefonie mobilă din Statele Unite ale Americii, Verizon şi AT&T.

Acţiunile Alcatel au urcat cu 16% marţi pe bursa din Paris, în urma anunţului celor două companii referitor la negocierile purtate pentru combinarea afacerilor sale. Titlurile Nokia au închis şedinţa de marţi în scădere cu 3,6% pe bursa din Helsinki.

Guvernul francez trebuie să aprobe încheierea tranzacţiei, îngrijorările Executivului de la Paris îndreptându-se către păstrarea celor 7.000 de locuri de muncă din cadrul Alcatel. Suri se află, de altfel, la Paris în această săptămână, pentru a negocia detaliile tranzacţiei cu administraţia franceză.

Separat, Nokia a anunţat tot miercuri că intenţionează să vândă divizia de hărţi HERE, a cărei valoare este estimată la 6,9 miliarde de euro, potrivit Reuters. În 2013, compania finlandeză a vândut divizia de telefoane mobile către Microsoft pentru 7,5 miliarde de dolari.

img_294752_nokia-logo-640x330

Lenovo cumpara Motorola Mobility

Lenovo cumpara Motorola Mobility si are ambitii mari:

Lenovo e cunoscuta pentru PC-urile ThinkPad si mai nou pentru tablete, insa compania a vandut anul trecut aproape 50 de milioane de smartphone-uri, problema fiind ca prea putine dintre ele au fost comercializate in afara Chinei. Preluarea Motorola Mobility pentru 2,9 miliarde dolari deschide pietele occidentale pentru Lenovo si lanseaza compania in lupta cu Samsung si Apple, insa drumul va fi greu pe o piata super-competitiva. Ce inseamna aceasta tranzactie, de ce a vandut Google si ce obstacole stau in calea Lenovo puteti citi in articol.
Citește mai mult